Caponata är en av mina sommarfavoriter till grillat. Jag ska villigt erkänna att jag gärna äter det som det är också, både kall och varm.
Caponata
Ingredienser:
- 500 g aubergine
- 2 rödlökar
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 knippe persiljekvistar
- 1 tsk vinäger
- 3 tsk oregano
- 1 dl oliver svarta eller gröna
- 1 d rostade solroskärnor, pumpafrön eller blanda dessa
- 2 dl hackad persilja
- 5 solmogna hackade tomater/1,5 burk hela tomater skalade eller med skal
- olivolja
- 1 tsk salt/herbamare
- Peppar
Gör så här
- Stek kvartsbitar av auberginen i riktigt med olivolja tills den fått fin färg.
- Tillsätt sedan oregano, vinäger, vitlök, lök, persiljekvistarna, oliver salt och peppar.
- Efter några minuter tillsätter du de hackade tomaterna, låt koka 15-20 minuter.
- Plocka bort persiljekvistarna och strö sedan över den hackade persiljan och solroskärnorna.
- Ät kall eller varm tillsammans med något grillat eller en mozzarellaost.
Tips!
Om du gillade det här receptet borde du kolla in min aubergineröra
4/5
(2 Reviews)
4 kommentarer
Vattnar du ur auberginen innan du steker den?
Nej det gör jag inte 🙂
Hej, ser riktigt mumsigt ut… måste testa… men för hur många personer räknar du detta recept till… ? 🙂
Tack på förhand !
Hej! Det beror lite på hur man äter det, som det är som en sås/röra eller mer ett tillbehör. Jag tänker för ungefär 4 personer om man har det som röra. Det är supergott! Kram.