Caponata – enkel, somrig och supersmarrig grönsaksröra

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Caponata är en av mina sommarfavoriter till grillat. Jag ska villigt erkänna att jag gärna äter det som det är också, både kall och varm.

Caponata

Ingredienser:

  • 500 g aubergine
  • 2 rödlökar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 knippe persiljekvistar
  • 1 tsk vinäger
  • 3 tsk oregano
  • 1 dl oliver svarta eller gröna
  • 1 d rostade solroskärnor, pumpafrön eller blanda dessa
  • 2 dl hackad persilja
  • 5 solmogna hackade tomater/1,5 burk hela tomater skalade eller med skal
  • olivolja
  • 1 tsk salt/herbamare
  • Peppar

Gör så här

  1. Stek kvartsbitar av auberginen i riktigt med olivolja tills den fått fin färg.
  2. Tillsätt sedan oregano, vinäger, vitlök, lök, persiljekvistarna, oliver salt och peppar.
  3. Efter några minuter tillsätter du de hackade tomaterna, låt koka 15-20 minuter.
  4. Plocka bort persiljekvistarna och strö sedan över den hackade persiljan och solroskärnorna.
  5. Ät kall eller varm tillsammans med något grillat eller en mozzarellaost.

Tips!

Om du gillade det här receptet borde du kolla in min aubergineröra

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

4 kommentarer

Hej, ser riktigt mumsigt ut… måste testa… men för hur många personer räknar du detta recept till… ? 🙂

Tack på förhand !

Hej! Det beror lite på hur man äter det, som det är som en sås/röra eller mer ett tillbehör. Jag tänker för ungefär 4 personer om man har det som röra. Det är supergott! Kram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

10% rabatt hos Aimn

Rabattkod: LESSCARBS10

(Gäller även pågående rea!)

Gå till Aimn