Lesscarbs Lesscarbs
Caponata – enkel, somrig och supersmarrig grönsaksröra

Caponata – enkel, somrig och supersmarrig grönsaksröra

Caponata är en av mina sommarfavoriter till grillat. Jag ska villigt erkänna att jag gärna äter det som det är också, både kall och varm.

 

 

Caponata

 

Ingredienser:

  • 500 g aubergine
  • 2 rödlökar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 knippe persiljekvistar
  • 1 tsk vinäger
  • 3 tsk oregano
  • 1 dl oliver svarta eller gröna
  • 1 d rostade solroskärnor, pumpafrön eller blanda dessa
  • 2 dl hackad persilja
  • 5 solmoga hackade tomater/1,5 burk hela tomater skalade eller med skal
  • olivolja
  • 1 tsk salt/herbamare
  • Peppar

 

Gör så här

  1. Stek kvartsbitar av auberginen i riktigt med olivolja tills den fått fin färg.
  2. Tillsätt sedan oregano, vinäger, vitlök, lök, persiljekvistarna, oliver salt och peppar.
  3. Efter några minuter tillsätter du de hackade tomaterna, låt koka 15-20 minuter.
  4. Plocka bort persiljekvistarna och strö sedan över den hackade persiljan och solroskärnorna.
  5. Ät kall eller varm tillsammans med något grillat eller en mozzarellaost.

 

 

Tips!

Om du gillade det här receptet borde du kolla in min aubergineröra

Annons

4 Responses to Caponata – enkel, somrig och supersmarrig grönsaksröra

Lämna ett svar