Dessa wraps är smarriga som frukost, picknickmat eller en fräsch middag. Enkla att förbereda och ta fram från kylen när de ska ätas. Barnen gillar verkligen dessa, och det känns som ett bra alternativ till brödsubstitut.
Wraps med kalkon, avokado och grönsaker
Ingredienser till 4 personer:
Jag dubblade satsen för Lesscarbs grundrecept på wraps:
- 8 ägg
- 1 dl kokosgrädde/mjölk
- 1 tsk salt
- 2 tsk fiberhusk
- 2 avokado
- 240 gram rökt kalkon
- 1 gul lök
- Några salladsblad
- 2-3 tomater
- Salt/herbamare, olivolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda samman alla ingredienser med en stavmixer, låt smeten stå och svälla ca 5 minuter.
- Fördela smeten på ett bakplåtspapper, bäst resultat med silikonpapper som inte påverkas av fukten från smeten.
- Häll sedan i smeten och grädda i 8-12 minuter, den ska vara lite gyllenbrun men inte bränd. Pass på så du ställer in plåten rakt och inte snett så all smet hamnar i ena kanten av plåten (ja det har hänt mig).
- Låt svalna.
- Mosa samman avokadon, ringla över olivolja och smaka av med salt.
- Dela wrapen i fyra delar. Bred på avokadoröran, toppa med kalkonen och grönsakerna.
Tips!
Gillade du det här receptet borde du även kolla in min gröna omelettwrap med krämig tomatröra
4/5
(5 Reviews)
1 kommentar
Hur länge är de ok i kylskåpet
Eller ska de ätas direkt?