Detta blev en otroligt smarrig soppa. Perfekt tycker jag att bjuda mjölkkänsliga gäster på! Soppa på vitkål är det inte många som smakat heller, så det brukar bli ett extra plus när man bjuder. Sixten har varit med och garnerat och valt porslin!
Vitkålssoppa med bacon och örtolja
Ingredienser till 4 personer:
- 1 gul lök
- 2-3 vitlöksklyftor
- 500 gram vitkål
- 1,5 liter vatten
- 2 dl kokosgrädde/kokosmjölk
- 2 tsk herbamare, eller mer efter smak samt peppar
- Smaklös kokosolja till stekning
- 1 paket bacon
- 1/2 dl olivolja
- 1 dl blandade örter
Gör så här
- Stek baconet knaprigt i ugnen på 175 grader cirka 7-10 minuter.
- Skiva vitkål och lök samt vitlök och låt den svettas i en panna med kokosolja några minuter.
- Häll sedan på kryddor och vatten. Låt koka ca 10-15 minuter, tills kålen är mjuk.
- Stavmixa under tiden samman olivolja och örter, färska eller frusna.
- Häll i kokosgrädden/kokosmjölken i soppan och stavmixa slätt. Smaka eventuellt av med med salt.
- Servera varje skål med ringlad örtolja och bacon antingen helt (som på bilden) eller i smulor.
Tips!
Gillade du det här receptet?
Då borde du även kolla in min mejerifria spenatsoppa med lax
2.8/5
(8 Reviews)
2 kommentarer
Stämmer alla måttangivelser i receptet? Min soppa blev jättetunn och blaskig men god.
Jo men det stämmer tror jag, ska laga om denna soppa i veckan och ska kolla då, men jag gillar verkligen inte för tjocka soppor, men det är en smaksak såklart, borde bli bra med 1 liter vatten också. 🙂