Vitkålssoppa med bacon och örtolja – mejerifri/paleo

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Detta blev en otroligt smarrig soppa. Perfekt tycker jag att bjuda mjölkkänsliga gäster på! Soppa på vitkål är det inte många som smakat heller, så det brukar bli ett extra plus när man bjuder. Sixten har varit med och garnerat och valt porslin!

Vitkålssoppa med bacon och örtolja

Ingredienser till 4 personer:

  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 500 gram vitkål
  • 1,5 liter vatten
  • 2 dl kokosgrädde/kokosmjölk
  • 2 tsk herbamare, eller mer efter smak samt peppar
  • Smaklös kokosolja till stekning
  • 1 paket bacon
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 dl blandade örter

Gör så här

  1. Stek baconet knaprigt i ugnen på 175 grader cirka 7-10 minuter.
  2. Skiva vitkål och lök samt vitlök och låt den svettas i en panna med kokosolja några minuter.
  3. Häll sedan på kryddor och vatten. Låt koka ca 10-15 minuter, tills kålen är mjuk.
  4. Stavmixa under tiden samman olivolja och örter, färska eller frusna.
  5. Häll i kokosgrädden/kokosmjölken i soppan och stavmixa slätt. Smaka eventuellt av med med salt.
  6. Servera varje skål med ringlad örtolja och bacon antingen helt (som på bilden) eller i smulor.

Tips!

Gillade du det här receptet?

Då borde du även kolla in min mejerifria spenatsoppa med lax

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Jo men det stämmer tror jag, ska laga om denna soppa i veckan och ska kolla då, men jag gillar verkligen inte för tjocka soppor, men det är en smaksak såklart, borde bli bra med 1 liter vatten också. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.