Vitkålssoppa med kokos och chili – Mejerifri/Vegansk

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Detta blev en otroligt smarrig soppa. Perfekt tycker jag att bjuda veganer eller mjölkkänsliga gäster på! Går ju snabbt att göra dessutom, vilket såklart alltid är ett stort plus!

Vitkålssoppa

Ingredienser till ca 4-5 pers: 

  • 500 gram vitkål
  • 1,5 liter vatten
  • 2 dl kokosgrädde/kokosmjölk
  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk herbamare, eller mer efter smak samt peppar
  • Chiliflakes eller färsk chili, jag tog ca 1 tsk till den här soppan samt strödde över varje portion
  • olja eller smör för stekning

Gör så här

  1. Skiva vitkål, lök och vitlök.
  2. Låt den ”svettas” i en panna tillsammans med smör eller olja några minuter.
  3. Häll sedan på kryddor och vatten.
  4. Låt koka ca 10-15 minuter, tills kålen är mjuk.
  5. Häll i kokosgrädden/kokosmjölken och stavmixa slätt.
  6. Smaka eventuellt av med mera salt och kryddor.
  7. Klart!Servera gärna med mina ostchips eller ostmaränger.
    (Tänk på att den då inte längre är vegansk!)

Tips!

Vill du ha fler mjölkfria recept? Kolla in mina 6 mejerifria soppor eller veganska glutenfria pannkakor

3.6/5 (18 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

6 kommentarer

Vad roligt! Det glädjer mig att höra. Hoppas det blev lite över, den är jättegod dagen efter också, nästan ännu godare. 🙂

Fantastisk! Tack!!! Jag toppade med en liten näve hackad koriander. Svårslaget 🙂

Jättegott! Mättande och billigt. Tog 8 dl vatten och 250 ml kokosgrädde, gillar lite ”tjockare” soppor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.