Detta blev en otroligt smarrig soppa. Perfekt tycker jag att bjuda veganer eller mjölkkänsliga gäster på! Går ju snabbt att göra dessutom, vilket såklart alltid är ett stort plus!
Ingredienser
Räcker till ca 4-5 pers:
- 500 gram vitkål
- 1,5 liter vatten
- 2 dl kokosgrädde/kokosmjölk
- 1 gul lök
- 2-3 vitlöksklyftor
- 2 tsk herbamare, eller mer efter smak samt peppar
- Chiliflakes eller färsk chili, jag tog ca 1 tsk till den här soppan samt strödde över varje portion
- olja eller smör för stekning
Gör så här
- Skiva vitkål, lök och vitlök.
- Låt den “svettas” i en panna tillsammans med smör eller olja några minuter.
- Häll sedan på kryddor och vatten.
- Låt koka ca 10-15 minuter, tills kålen är mjuk.
- Häll i kokosgrädden/kokosmjölken och stavmixa slätt.
- Smaka eventuellt av med mera salt och kryddor.
- Klart!Servera gärna med mina ostchips eller ostmaränger.
(Tänk på att den då inte längre är vegansk!)
Tips! Vill du ha fler mjölkfria recept? Kolla in mina 6 mejerifria soppor eller veganska glutenfria pannkakor
3.5/5
(71 Reviews)
7 kommentarer
Soppan var jättegod! En verklig hit hos mina inbjudna vegetarianer ^_^
Vad roligt! Det glädjer mig att höra. Hoppas det blev lite över, den är jättegod dagen efter också, nästan ännu godare. 🙂
Fantastisk! Tack!!! Jag toppade med en liten näve hackad koriander. Svårslaget 🙂
Vad roligt att höra! Denna hade jag glömt. Haha. 🙂
Jättegott! Mättande och billigt. Tog 8 dl vatten och 250 ml kokosgrädde, gillar lite “tjockare” soppor.
Vad roligt!
Den blev lite tunn, men annars god.