Vegetarisk LCHF-pizza

Vegetarisk LCHF-pizza – snabb och enkel

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Vegetarisk LCHF-pizza, låter det lockande? Även om du är en inbiten köttätare tycker jag att just pizza är ett väldigt bra sätt att skippa köttet, det känns ju helt överflödigt på en pizza tycker jag. Hoppas att du kommer att testa! 

Vegetarisk LCHF-pizza på mitt vis toppas med allt som är gott, haha! Du kan ju såklart lägga på vad du vill på toppen, men aubergine stekt i tunna skivor med olivolja på tycker jag är en riktig delikatess.  Det kan jag äta som snacks.

Och just ja, en sak till, pizzan är laktoovovegetarisk. Det vill säga den passar den som äter ägg, vegetabilier och mejeriprodukter, men utesluter kött, fågel, fisk och skaldjur. Det finns även de som är ovovegetarianer. De äter ägg men inte mejeriprodukter och laktovegetarianer en som äter mejeriprodukter men inte ägg. Alltid bra att kolla med sina vego-gäster så man inte gör fel när man väl anstränger sig.

Detta pizzabotten-recept finns även i min kokbok, Det stora Matäventyret, har du inte köpt den är det ett hett tips!

Vegetarisk LCHF-pizza

Vegetarisk LCHF-pizza

Följ receptet för min vanliga pizzabotten, där finns även länk till min tomatsås.

Gör sedan din topping, på denna pizza hade jag följande: 

  • 1 mindre aubergine
  • Några bitar grillad paprika*
  • röd lök efter smak
  • Oliver efter smak
  • Gärna ruccola (hade inte det hemma)
  • Olivolja att ringla över
  1. Skär auberginen tunt, jag brukar sedan direkt steka dem utan att vattna ur dem. Jag steker i rikligt med olivolja på svag värme och saltar efter smak. Jag vill gärna att de ska bli lite krispiga och lite mjuka på olika ställen så blir det så gott i munnen när man tuggar. Just den här gången hade jag lite torkad timjan på precis innan de var klara.
  2. * Jag brukar köpa grillad paprika på LIDL, den innehåller inte citronsyra och jag tycker att den är jättegod. Man kan såklart göra själv men jag äter det rättså sällan och en burk håller länge. Dessa är även goda att mixa med grekisk yoghurt, lite olivolja och en vitlöksklyfta som en sås.
  3. Skiva löken, häll av oliver, skölj örter och ruccola eller vad du vill ha på toppen.

Tips! Pizzabotten fungerar även utmärkt som wraps! Jag har några recept på det om du söker på wraps här i min sökruta.

Vegetarisk LCHF-pizza

Jag får alltid frågor på stekbläcken från pallares, så det är bäst att jag tipsar om mitt tidigare inlägg om dem så du inte behöver undra.

Vegetarisk LCHF-pizza
Den här är perfekt att använda som bakgrund när man fotar, det ser väldigt fint ut. Så behöver du ett snyggt underlag till dina instabilder, är det detta du ska satsa på. 😉 Dessutom kan du använda dessa på grillen i sommar.

Hoppas att du gillar detta recept! Det var i alla fall väldigt gott att äta och roligt att fota.

4.4/5 (7 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Hej! Vad använder man istället för pofiber som ju inte finns längre, som du har i pizzabottnen.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök