Ugnspannkaka med lök och bacon

Ugnspannkaka med lök och bacon – helt mejeri- och nötfri

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Mina barn satte i sig 1/2 form ugnspannkaka själva. Speciellt Sixten (4 år) tyckte att den var “helt underbar och fantastisk”. Eftersom vår barn är känsliga mot mjölkprotein och jag inte hade något nötmjöl hemma blev det en ny variant av mitt tidigare recept på ugnspannkaka som också finns här på lesscarbs.se

Ugnspannkaka med lök och bacon

Ingredienser till fyra portioner:

  • 1 paket bacon
  • 1 stor gul lök
  • 6 ägg
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1,5 dl pofiber*
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kryddpeppar (kan uteslutas)
  • 1 paket frysta lingon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bryn lök och bacon gyllenbrunt i kokosolja (smaklöst), och lägg det i en ugnsfast form med kanter cirka 30×40 cm.
  3. Vispa ihop ägg och kokosmjölk.
  4. Mortla kryddpepparkornen och blanda samman med pofiber, fiberhusk, bakpulver och salt. Blanda sedan ner detta i äggblandningen. Låt svälla cirka fem minuter.
  5. Häll över smeten i formen och in i ugnen cirka 25 minuter (tills ugnspannkakan fått fin färg.
  6. Värm lingonen i en kastrull, om du vill kan du tillsätta lite valfri sötning. Eller så äter du dem som de är, utan att värma dem.

Du kan också testa farfar lesscarbs lingonsylt – sötad med björksocker.


* Kan ersättas med valfritt nötmjöl, exempelvis mandelmjöl.

Tips!

Gillade du det här receptet? Då borde du kolla in mina veganska och glutenfria pannkakor

Om du saknar någon ingrediens kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här

Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.

Ugnspannkaka med lök och bacon

3.6/5 (8 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

11 kommentarer

Jag tycker inte man ska råda folk att äta lingon från frysdisken som inte har hettats upp först. Alla frysta bär jag har sett kommer från Serbien eller Bosnien och är fulla av otrevliga bakterier.

Hej Gunnar. Lingon växer inte i Serbien/Bosnien utan alla lingon jag hittat i butiken kommer från Sverige, både eko och icke eko. 🙂 Däremot har du rätt när det gäller exempelvis hallon, de bör upphettas först.

Oj så god pannkaka.. Fullkomligt älskar dina recept och de är populära bland mina barn med:)

Hej,
Jag undrar om du provat att göra ugnspannkaka utan ägg någon gång? Alla veganska recept jag hittat innehåller vetemjöl eller ”glutenfri mjölmix” och det vill jag inte behöva använda…
Tack för alla fina recept, jag använder dem ofta på förskolan där jag jobbar ❤️

Jättegod pannkaka tillsammans mednorrlandslingon ,tack för alla fina recept

Testa att stänga av adblocker, du har förmodligen en sådan påslagen. Då kan du inte se länkarna på min sida.

Hej, undrar om 175 grader gäller varmluft? Hade 180 och körde 30-35 min och pannkakan var inte genomstekt. Behöver köra en ny vända i ugnen och testar med 200-225 gr.

Jag har nästan alltid kört 175 grader varmluft, men vissa ugnar och val av form kan ju påverka tiden. Hoppas det blev bra!

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök