Det här börjat bli standardlunch för min del, dock med lite olika kryddor och tillbehör. Ugnsbakad kål är verkligen ljuvligt! För att inte tala om kryddblandningen…
Här följer snarare ett tillvägagångssätt än ett exakt recept:
Jag brukar göra en hel plåt med kål av olika sorter och färger som jag hackar grovt, gnider in i kokosolja (smaklös) och saltar. Sedan ställer jag in dem i ugnen i 175 grader, cirka 30 minuter.
Till varje kycklingfilé tar jag ca 1/2 tsk mortlad Tutto Mio! från Herbaria och lite salt. De ugnsbakar jag sedan i samma värme som ovan, tills de uppnår 72 grader. Jag använder alltid termometer.
Sedan har jag lunch flera dagar, så perfekt! Till detta serverar jag örtsmör, någon god majonäs eller bara olivolja.
4.5/5
(4 Reviews)
1 kommentar
Du använder ofta Tutto Mio krydda! Vad innehåller den ?
Var finns den att köpa? Har inte hittat någon säljare.
Mvh Margareta