Ugnsbakad kål med kyckling Tutto Mio

Inlägget innehåller köptips till Allt Gott

Det här börjat bli standardlunch för min del, dock med lite olika kryddor och tillbehör. Ugnsbakad kål är verkligen ljuvligt! För att inte tala om kryddblandningen…

Här följer snarare ett tillvägagångssätt än ett exakt recept:

Jag brukar göra en hel plåt med kål av olika sorter och färger som jag hackar grovt, gnider in i kokosolja (smaklös) och saltar. Sedan ställer jag in dem i ugnen i 175 grader, cirka 30 minuter.

Till varje kycklingfilé tar jag ca 1/2 tsk mortlad Tutto Mio! från Herbaria och lite salt. De ugnsbakar jag sedan i samma värme som ovan, tills de uppnår 72 grader. Jag använder alltid termometer.

Sedan har jag lunch flera dagar, så perfekt! Till detta serverar jag örtsmör, någon god majonäs eller bara olivolja.

bakad_farsk_vikal

 

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

10% rabatt hos Aimn

Rabattkod: LESSCARBS10

(Gäller även pågående rea!)

Gå till Aimn