Sparris med bacon, parmesan och nötter är magiskt! Och min mans favorit. När vi var unga (låter som att vi är i pensionsåldern) men innan vi fick barn kunde vi äta detta väldigt ofta, flera gånger i veckan. Enkelt och lyxigt! Det är en av de få gångerna jag verkligen vill ha bacon, annars är det inget jag drömmer om på nätterna direkt. Du kan variera nötterna och även ta frön om du vill.
Det är ju inte så mycket att berätta om detta. Det är ju inget krångligt recept direkt (som i och för sig inte är min grej över lag) Men jag berättar hur jag brukar göra. Några ess i rockärmen har jag såklart att bjuda på som vanligt, se tipsen nedan!
Sparris med bacon till 2 personer
- 1 knippe sparris
Valfri mängd:
- Bacon
- Parmesan (eller annan hårdost)
- Salta nötter, jag tog paranötter idag, men det går bra med vilka som helst eller rostade pumpa/solrosfrön.
- God olivolja
Stek sparrisen några min i smör. Knaperstek bacon, torrosta nötter, riv över parmesan och ringla olivolja över.
Tips!
- Jag brukar tillaga mitt bacon i ugnen, på ca 175 grader i 10 minuter eller tills det blir knaprigt.
- Jag blötlägger alltid frön/nötter innan jag använder dem. Läs gärna inlägget om det.
- Det här funkar ju superbra som förrätt eller varför inte tapasmat.
- Självklart kan du hoppa över bacon och använda något annat salt, eller ta mer nötter.
Hoppas att det ska smaka! Skriv gärna en kommentar och berätta hur du använder sparris! Jag ska göra en god hollandaisesås till nästa gång tror jag. Jag brukar göra min med stavmixer, den är ruggigt enkel och god!
Ha en fin kväll!
Kram Fanny
2 kommentarer
Älskar sparris! Speciellt smörstekt, och gärna med lite extra smör som jag bryner. Blir utmärkt tillbehör till fisk eller faktiskt till vad som helst.
Ja verkligen! Det är så enkelt och gott!