Här kommer många härliga bilder och tips på god spansk tapas på lågkolhydratkost-vis.
Spansk tapas
Det fina med tapas är att man kan ta lite det man har hemma och är sugen på. Grunda med härliga korvar, skinkor, ostar (vi hade manchego, och rökt cheddar) en krispig grön sallad, god olivolja och oliver.
Lägg rätterna i små skålar så gästerna kan ta varsin lite skål, eller lägg upp allt på stora fat.
Detta är en spansk tortilla. Använd mitt grundrecept för omelett, toppa med exempelvis spenat, ost och lök. Låt svalna och skär i mindre bitar som här ovan.
Här ser du från vänster:
1. Salladsost skuren i bitar med en sardell på.
2. Sardin i jungfruolja (köps på burk) toppad med kapris.
3. Baconlindade stora svarta/gröna oliver (steka några minuter)
Det är vanligt med salta mandlar när man äter spansk tapas. Här är mitt superrecept på salta mandlar. Dessa ligger på en god stark salami.
Miniskålar med salami och en bit soltorkad tomat.
Stekta zucchiniskivor med bläckfisk i sitt eget bläck (finns att köpa färdigt på burk) med rivet citronskal på toppen.
Snabbstekt sparris med knaperstekt bacon/lufttorkad skinka, färskriven parmensan, olivolja och flingsalt. (Min mans favorit-förrätt)
Parmesankräm på två sätt, skrev ett eget inlägg om detta, som du hittar här.
Tips!
Gillade du det här receptet? Då borde du kolla in min receptsamling på picknick och plockmat
3 kommentarer
Åååååh, det här ska jag prova nästa gång vi har gäster. Sonen Max älskar tapas å det gör jag och hans far med =D
Mums!!!
Tapas är bäst! Fick du kryddorna?
Hej, jag kommer från Spanien , och dessa talas är inte äkta. A ver si mirais las recetas española. Eso no lo comemos ni de broma en España.
Hej då!