Mamma beställde kycklingklubbor med somriga smaker till middag. Detta blev resultatet, så smarrigt! Och enkelt.
Kycklingklubbor med persilja/vitlök/citron
Detta räcker till 6-8 personer:
- 4 kg kycklingklubbor
- 1 stort knippe persilja
- 1 dl rapsolja
- 1 hel vitlök
- 2 eko citroner, saft och skal
- 1 msk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Kör allt utom kycklingklubborna i en matberedare. Till en slät sås.
- Gnid in kycklingklubborna med såsen, tryck in så mycket som möjligt under skinnet.
- Salta lite extra på kycklingskinnet.
- Sätt in i ugnen tills kycklingen uppnåt 82 grader intill benet. Om kycklingen är färsk tar detta cirka 20-30 minuter. Köttsaften ska vara klar när du skär i den.
På bilden serveras kycklingen med en härlig sallad med fetaost och en yoghurtsås som jag kallar macciansås (blanda samman följande):
- 2 dl 10-sek majonäs
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 dl créme fraiche
- 1 msk Doften av Macchia (ekologisk kryddblandning perfekt för yoghurt, färskostar och fisk/kyckling)
Tips!
Om du gillade det här receptet borde du även kolla in mina kycklingwraps
5/5
(1 Review)