Ont om tid och något populärt bland de mindre individerna i hushållet, då faller lotten på köttfärssås och vitkålspasta, Sixten brukar få bönpasta.
Snabb köttfärssås med vitkålspasta
Ingredienser till fyra personer:
- 1 gul lök
- 400 gram nötfärs
- 2 burkar krossade tomater (400 g styck, 500 g gör ingen större skillnad)
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 1/ tsk malen kanel
- 1-1,5 tsk herbamare
- 1 dl cream fraiche
- 1 näve gröna oliver
- Peppar och smör till stekning
- 1 mindre vitkålshuvud
Gör så här
- Hacka löken och stek i smör några minuter.
- Bryn köttfärsen, slå sedan på de krossade tomaterna, pressade/rivna vitlöksklyftor, tomatpuré, kanel, herbamare och peppar.
- Låt puttra cirka 10 min på svag värme.
- Tillsätt sedan crème fraiche och oliverna, låt puttra några minuter till.
- Smaka eventuellt av med lite vanligt salt.
- Strimla kålen och stek i mycket smör och salt på medelvärme.
(Det tar cirka 10-15 minuter innan den blir mjuk och god som vi gillar den).
När bara jag och min man ska äta brukar jag tillsätta 1 tsk sriracha eller chiliflakes.
Supergott att ha zoodles* också istället för vitkål!
*Zucchinipasta / Zoodles – så här gör du (video och inköpsställe)
Tips!
Gillade du det här receptet? Då borde du även kolla in mitt recept på mejerifri zucchinilasagne
0/5
(0 Reviews)