fbpx
Lesscarbs Lesscarbs
Snabb köttfärssås med vitkåls”pasta” – superenkelt!

Snabb köttfärssås med vitkåls”pasta” – superenkelt!

Ont om tid och något populärt bland de mindre individerna i hushållet, då faller lotten på köttfärssås och vitkålspasta, Sixten brukar få bönpasta.

 

Snabb köttfärssås med vitkålspasta

 

Ingredienser till fyra personer:

  • 1 gul lök
  • 400 gram nötfärs
  • 2 tetror krossade tomater (400 g styck, 500 g gör ingen större skillnad)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/ tsk malen kanel
  • 1-1,5 tsk herbamare
  • 1 dl cream fraiche
  • 1 näve gröna oliver
  • Peppar och smör till stekning
  • 1 mindre vitkålshuvud

 

Gör så här

  1. Hacka löken och stek i smör några minuter.
  2. Bryn köttfärsen, slå sedan på de krossade tomaterna, pressade/rivna vitlöksklyftor, tomatpuré, kanel, herbamare och peppar.
  3. Låt puttra cirka 10 min på svag värme.
  4. Tillsätt sedan crème fraiche och oliverna, låt puttra några minuter till.
  5. Smaka eventuellt av med lite vanligt salt.
  6. Strimla kålen och stek i mycket smör och salt på medelvärme.
    (Det tar cirka 10-15 minuter innan den blir mjuk och god som vi gillar den).

När bara jag och min man ska äta brukar jag tillsätta 1 tsk sriracha eller chiliflakes.
Supergott att ha zoodles* också istället för vitkål!

*Zucchinipasta / Zoodles – så här gör du (video och inköpsställe)

 

Tips!

Gillade du det här receptet? Då borde du även kolla in mitt recept på mejerifri zucchinilasagne

Lämna ett svar