Snabb korvsås. Låter inte så hett kanske. Men det är så gott! Det är inte mycket i matväg som min man inspirerat mig till. Han kunde på sin höjd göra carbonara (med en baguette till) när vi träffades. Och tonfisksås, och korvsås. Som ungefär är samma sak bara att man byter tonfisk mot korv. Haha. Vi har olika styrkor helt enkelt, och eftersom jag “äger” köket behöver han inte göra så mycket mer än diska. Den här rätten har han dock inspirerat mig till, och därför känns det extra roligt att dela med mig av den.
Snabb korvsås med zoodles (4 pers)
- 2 gula lökar
- 4 vitlöksklyftor
- 400 gram korv med hög kötthalt
- 2 msk tomatpuré
- 2 burkar krossade tomater
- Herbamare (börja med ca 1/2-1 tsk och smaka dig fram)
- 2-4 zucchini beroende på storlek, tänker ca 1/2 per person.
- Kokosolja att steka i, olivolja som tillbehör.
Gör så här
- Hacka löken och vitlöken och dela korven i bitar. Fräs den gula löken mjuk i kokosolja spara vitlöken.
- När löken får fin färg lägger du i korven och fräser den någon minut.
- Häll sedan i tomatkrosset, vitlök, tomatpuré och herbamare (och gärna lite peppar och chili om du vill) Låt puttra ca 10 minuter.
- Gör zoodles, den maskinen jag har är verkligen grym! Vänd försiktigt ner i såsen eller värm dem ca 1-2 minuter i kokande vatten.
- Toppa gärna med en god ost, olivolja och färska örter.
Zoodles
Jag älskar zoodles och gör det ofta på vår/sommar. Jag har testat massor av olika maskiner/verktyg men har verkligen fastnat för denna frukt-och grönsakssvarv från Westmark.
Den har kraftfulla sugpluppar undertill, tre olika skärfunktioner och den känns inte så “billig” som vissa andra jag testat där det känns som att den kommer att brytas av om man använder den till lite kraftigare grönsaker.
Mer av Zarko
Det finns även ett annat recept som min man bidragit med här på lesscarbs.se och det är Zarkos fettkaffe-recept, har du inte spanat in det är det dags tycker jag! Är du sugen på receptet på tonfisksås länkar jag även den 🙂
Hoppas att det ska smaka! Kram Fanny