Pajskal lchf

Pajskal lchf – Pajskal gjord på pofiber

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Detta pajskal blir tack vare pofibret ganska mjuk i konsistensen. Som min man beskrev det, som en blandning mellan en paj och en focaccia. Smaken är riktigt god! 

Pajskal lchf

Ingredienser till till en mindre paj 18-20 cm:

  • 80 gram smör
  • 1 dl (33 gram) pofiber
  • 1 tsk fiberhusk/psylliumfrömjöl
  • 1 nypa salt

Fyllning:

  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • Salt och peppar
  • 2 dl ost
  • Några salamiskivor
  • Färska tomater

Gör så här

  1. Blanda samman allt till pajskalet.
  2. Tryck ut i form och ställ i frysen ca 5 min.
  3. Förgrädda 5 minuter på 170 grader.
  4. Gör fyllningen under tiden.
  5. Blanda samman ägg och mjölk/grädde.
  6. Riv osten och fördela i botten av pajskalet, sprid ut övriga ingredienser och häll över äggstanningen.
  7. Ställ in i ugnen igen ca 20-25 minuter tills äggstanningen stannat.

Pajskal lchfPajskal lchf

Tips!

Om du gillade det här receptet kan jag rekommendera min LCHF västerbottenostpaj bakad med mandelmjöl

Om du saknar någon ingredienser kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här

Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.

Pajskal lchf

4.1/5 (14 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

6 kommentarer

Jag har pofiber hemma som jag inte har använt på ett tag nu pga av att jag vart förvirrad av fiberinnehållet. Kolhydraterna är 17 gram och fibrer 65 gram. Räknas fibrerna som en kolhydrat??så fall så är inte pofiber något alternativ för mig, jag saknar pajskal så försöker hitta något bra LCHF-pajskal. ?

Hej Fanny! Tack för receptet på pajskal lchf.
Gjorde efter ditt recept med chorizo o tomat.
Jättegod,lagom till två nybörjar-nyttiga pensionärer på fredgskvällen med ett glas vin!
Vi fortsätter med dina recept!

Hej bästa Fanny,
Jag ska göra ditt recept på nötfri pajdeg då sambon är nötallergiker, så dumt fråga, smöret, det ska inte vara smält va, typ rumstempererat? Jag älskar dina recept ? Tack!
Mvh, Camilla

Tusen tack för svar! ?
Jag gjorde två pajer med denna deg, en med äggstanning, så som ditt recept säger och en flottig köttfärspaj utan äggstanning, och med tanke utformningen på ditt recept och din kunskap så förstod du kanske redan innan att paj utan äggstanning inte gör sig bra i detta skal, det gjorde inte jag och om fler med mig inte förstod det innan så vill jag bara säga att det inte blir bra! Flottet från köttfärsröran(iaf min) liksom tränger ner och “förstör” botten så det blir som att äta massa ströbröd (pofiber) i en grynig lös massa liksom… Ingen höjdare. Dock funkar det klockrent med äggstanning och det är ett jättebra recept för nötallergiker!
Tack bästa Fanny ❤️

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök