Detta pajskal blir tack vare pofibret ganska mjuk i konsistensen. Som min man beskrev det, som en blandning mellan en paj och en focaccia. Smaken är riktigt god!
Pajskal lchf
Ingredienser till till en mindre paj 18-20 cm:
Fyllning:
- 2 ägg
- 1 dl mjölk
- 1 dl grädde
- Salt och peppar
- 2 dl ost
- Några salamiskivor
- Färska tomater
Gör så här
- Blanda samman allt till pajskalet.
- Tryck ut i form och ställ i frysen ca 5 min.
- Förgrädda 5 minuter på 170 grader.
- Gör fyllningen under tiden.
- Blanda samman ägg och mjölk/grädde.
- Riv osten och fördela i botten av pajskalet, sprid ut övriga ingredienser och häll över äggstanningen.
- Ställ in i ugnen igen ca 20-25 minuter tills äggstanningen stannat.
Tips!
Om du gillade det här receptet kan jag rekommendera min LCHF västerbottenostpaj bakad med mandelmjöl
Om du saknar någon ingredienser kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här
Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.
4.1/5
(14 Reviews)
6 kommentarer
Jag har pofiber hemma som jag inte har använt på ett tag nu pga av att jag vart förvirrad av fiberinnehållet. Kolhydraterna är 17 gram och fibrer 65 gram. Räknas fibrerna som en kolhydrat??så fall så är inte pofiber något alternativ för mig, jag saknar pajskal så försöker hitta något bra LCHF-pajskal. ?
Hej Fanny! Tack för receptet på pajskal lchf.
Gjorde efter ditt recept med chorizo o tomat.
Jättegod,lagom till två nybörjar-nyttiga pensionärer på fredgskvällen med ett glas vin!
Vi fortsätter med dina recept!
Åh! Det låter supergott. Hade gärna ätit tillsammans med er. Kram Fanny
Hej bästa Fanny,
Jag ska göra ditt recept på nötfri pajdeg då sambon är nötallergiker, så dumt fråga, smöret, det ska inte vara smält va, typ rumstempererat? Jag älskar dina recept ? Tack!
Mvh, Camilla
Hej! Ja precis, rumstempat blir bra!
Tusen tack för svar! ?
Jag gjorde två pajer med denna deg, en med äggstanning, så som ditt recept säger och en flottig köttfärspaj utan äggstanning, och med tanke utformningen på ditt recept och din kunskap så förstod du kanske redan innan att paj utan äggstanning inte gör sig bra i detta skal, det gjorde inte jag och om fler med mig inte förstod det innan så vill jag bara säga att det inte blir bra! Flottet från köttfärsröran(iaf min) liksom tränger ner och “förstör” botten så det blir som att äta massa ströbröd (pofiber) i en grynig lös massa liksom… Ingen höjdare. Dock funkar det klockrent med äggstanning och det är ett jättebra recept för nötallergiker!
Tack bästa Fanny ❤️