Kycklingköttbullar – gud så gott det blev! Jag älskar köttbullar, och kycklingfärs är ett bra miljöval och jösses så saftigt det blir! Du kan byta ut kryddpepparn mot exempelvis chili, spiskummin eller örter för att variera smaken på köttbullarna.
Kycklingköttbullar
Ingredienser till ca fyra personer:
- 500 g kycklingfärs
- 1/2 dl grädde
- 1 ägg
- 1 gul lök
- 1-2 tsk hela kryddpepparkorn (som mortlas)
- Herbamare (eller salt)
- peppar
Till den stekta löken behövs tre gula lökar.
Gör kycklingbullarna så här
- Finhacka löken och blanda den med de övriga ingredienserna. (Om du vill kan du mjuksteka löken i en panna innan, men det brukar jag inte göra så ofta)
- Forma till bollar och ställ in i kylen 10-15 minuter, då håller de lite bättre.
- Stek på medelvärme i smör. (Det är viktigt att köttbullarna blir genomstekta, eftersom det är kyckling!)
Gör den stekta löken så här
- Skala och dela löken i två delar
- Skär sedan tunna “båtar”.
- Stek i rikligt med smör på medelvärme tills löken är gyllenbrun, detta tar ca 10 minuter.
- Avnjut med kycklingbullarna!
Tips!
Vill du ha fler smarriga recept? Kolla in mina köttbullar med mos och lammfärsbullar med fetost, tomatsås och vitkål
0/5
(0 Reviews)