fbpx
Lesscarbs Lesscarbs
Jordnötfatbombsstekt kyckling med asiatisk spenatsås

Jordnötfatbombsstekt kyckling med asiatisk spenatsås

Den här rätten är väldigt enkel att göra och innehåller få ingredienser, men impar på vem som helst. Kycklingen blir härligt krispig och spenatsåsen söt från kokosen och stark från chilin.

 

 

Jordnötfatbombsstekt kyckling med asiatisk spenatsås

 

Ingredienser till ca 2-3 pers (vi var två vuxna och ett barn som åt): 

  • 5 jordnötsfatbombs (recpetet hittar du här)
  • 350 g kycklinglårfilé eller annan kycklingdel du gillar
  • Lite extra fett som rapsolja/smör att steka i samt salt

 

Gör kycklingen så här

  1. Lägg i lite fett samt fatbombsen i stekpannan
  2. Låt dem smälta och lägg sedan ner kycklingen.
  3. Stek den på båda sidorna och salta.
    Jordnötssmöret i fatbombsen fastnar på kycklingen och blir härligt krispig. Men stek inte för varmt så jordnötssmöret bränns.

 

Ingredienser till asiatisk spenatsås:

  • 300 g fryst bladspenat
  • 3 dl kokosgrädde
  • 1 tsk harissa/sambal oelek
  • salt efter smak

 

Gör såsen så här

  1. Tina bladspenaten i stekpannan.
  2. Slå över kokosgrädden och krydda med chilin och salt.
  3. Låt puttra några minuter.
  4. Servera kycklingen med såsen. Mums!

 

Tips!

Gillade du det här receptet och vill ha fler kycklingrecept? Kolla in mina kycklingwraps

eller min kål- och kycklingsallad

Lämna ett svar