Helstekt kyckling

Helstekt kyckling – en riktigt simpel klassiker

Inlägget innehåller köplänk till Bodystore

I vår familj är det perfekt att laga till en helstekt kyckling. Min man gillar filéerna, och jag klubborna. På så sätt får vi alla vad vi gillar bäst. Detta är ett väldigt enkelt recept. Jag använder dessutom stekpåse, vilket gör det hela så mycket mindre kladdigt, framförallt i ugnen och kycklingen blir så mycket saftigare.

Helstekt kyckling

Ingredienser till ca 2-3 personer:

  • 1 hel kyckling, ca 1,2 kilo
  • 100 g smör
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 msk sriracha  (eller sambal oelek)
  • 1/2 ekologisk citron

Gör så här

  1. Mosa samman smör, riven vitlök och sriracha på en tallrik med en gaffel.
  2. Gnid in kycklingen med smöret och tryck in det mellan skinnet och köttet.
  3. Lägg sedan in kycklingen i en stekpåse, lägg in den delade citronen i kycklingen, sätt in en stektermometer intill benet på kycklingen. Förslut stekpåsen med clipsen som följer med.
  4. Lägg in kycklingen i ugn, 200 grader tills kycklingen nått en innertemperatur på 82 grader. Detta tar cirka 40 minuter.
  5. När kycklingen är klar, häll upp skyn i en kastrull och häll på 2 dl grädde eller ännu bättre 1 dl grädde och 1 dl färskost och låt koka några minuter. Vips så har du en härlig skysås!

På bilden serveras kycklingen med min rättikagratäng.

Tips!

Vill du ha fler kycklingrecept? Kolla in min smarriga kyckling med pesto eller mina härliga  kycklingburgare på 2 sätt

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

6 kommentarer

Hej! Det var en superbra fråga, tur att jag minns det, haha. Det är rättikagratäng, la en länk i receptet, tack snälla för frågan så jag kunde fixa det. Kram och ha en underbar helg 🙂 <3

Hej!
Går det att göra likadant som i receptet fast utan stekpåse? 🙂
Superbra blogg!!

Hej! Ja absolut, det går jättebra, ta gärna en mindre form och ös då och då. Spara benen, lägger strax upp recept på fond. Kram och tack för fina ord. 🙂

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök