Många undrar vilket komplement till ströbröd/havregryn som behövs gör att få biffarna att hålla ihop. Du behöver faktiskt ingenting! Inte ens ägg. Hemligheten är stekningen. Tryck nedan för att komma till receptet!
Saftiga Fetaostbiffar
Ingredienser till ca 8 biffar:
- 500 g nötfärs
- 1 tsk chiliflakes
- 1,5 tsk salt
- 150 g fetaost
- 1 mindre rödlök
Gör så här
- Finhacka/riv löken och blanda med allt utom fetaosten.
- Hacka fetaosten grovt.
- Forma 8 biffar.
- Tryck in fetaosten i biffarna så utsidan är så köttig som möjligt (då håller de ihop bättre och fetaosten smälter inte ut i pannan).
- Ge sedan biffarna yta i en panna och sänk sedan värmen och stek dem försiktigt.
- När biffarna känns fasta och fina lägger du dem på ett fat så kan de jämna ut i temperatur och vila en stund så behåller de sig saftiga.
- Servera gärna med chimichurri eller min goda dukka-sås.
Tips!
Om du gillade det här receptet kan jag rekommendera mina hönsfärsbullar med fetaost, vitkål på två olika sätt och tomatsalsa eller mitt recept på sötpotatis i ugn med saftiga nötfärsbiffar
3.5/5
(11 Reviews)