Saftiga Fetaostbiffar – lättlagat och dundergott!

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Många undrar vilket komplement till ströbröd/havregryn som behövs gör att få biffarna att hålla ihop. Du behöver faktiskt ingenting! Inte ens ägg. Hemligheten är stekningen. Tryck nedan för att komma till receptet!

Saftiga Fetaostbiffar

Ingredienser till ca 8 biffar:

  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1,5 tsk salt
  • 150 g fetaost
  • 1 mindre rödlök

Gör så här

  1. Finhacka/riv löken och blanda med allt utom fetaosten.
  2. Hacka fetaosten grovt.
  3. Forma 8 biffar.
  4. Tryck in fetaosten i biffarna så utsidan är så köttig som möjligt (då håller de ihop bättre och fetaosten smälter inte ut i pannan).
  5. Ge sedan biffarna yta i en panna och sänk sedan värmen och stek dem försiktigt.
  6. När biffarna känns fasta och fina lägger du dem på ett fat så kan de jämna ut i temperatur och vila en stund så behåller de sig saftiga.
  7. Servera gärna med chimichurri eller min goda dukka-sås.

Tips!

Om du gillade det här receptet kan jag rekommendera mina hönsfärsbullar med fetaost, vitkål på två olika sätt och tomatsalsa eller mitt recept på sötpotatis i ugn med saftiga nötfärsbiffar

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.