Mejerifri räksoppa

Mejerifri räksoppa – dundergod, lyxig & matig!

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Det bästa jag vet är att inget slängs när man lagar mat. Denna soppa är precis så, enkel och god dessutom och perfekt som bas om du vill göra den ännu matigare och lyxigare.

Mejerifri räksoppa

Ingredienser till fyra mindre skålar:

 • 500 gram räkor (jag brukar köpa frysta MSC-märkta för hållbart fiske)
 • 2 msk tomatpuré
 • 1 gul lök
 • 1/2 vitlök (5-6 klyftor)
 • 7 dl vatten
 • 1 dl kokosgrädde/mjölk
 • Salt efter smak
 • Smör/kokosolja till stekning

Gör så här

 1. Skala räkorna, skala och skär lök och vitlök.
 2. Fräs räkskal, tomatpuré, lök och vitlök några minuter.
 3. Tillsätt vatten och sjud 15-20 minuter.
 4. Sila soppan, tillsätt kokosgrädde/mjölk och smaka av med salt.
 5. Fördela räkorna i skålarna, häll över soppan och garnera gärna med färsk chili. Servera direkt så räkorna inte blir sega.

För matigare soppa:

Finstrimla vitkål, tillsätt lök, sjögräsnudlar/shiratakinudlar eller zoodles. Du kan också lägga i tunna bitar fisk som tillagas av soppan.

Tips!

Om du gillade den här soppan borde du även kolla in mina andra 6 mejerifria soppor!

Om du saknar någon ingrediens (om du t.ex vill ha shiratakinudlar)  kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här

Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.

Mejerifri räksoppa

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Hej! Vilken underbar sida du har! Jag är så glad att jag hittade hit! Jag är normalviktig så jag vill inte äta LCHF för att ”banta”, men jag har mycket sjukdomar i släkten som cancer och alzheimers och därför vill jag undvika socker och vetemjöl. Men jag vill ju inte gå upp i vikt heller, tror du att det finns risk för det? Är ju så van vid att räkna kalorier…Tack på förhand för svar! Varm kram och hoppas att du fortsätter att dela med dig av dina fantastiska recept!1000 tack!!

Tack för dina värmande ord. Jag är också normalviktig. 🙂 LCHF (lågkolhydratkost) är viktstabiliserande, kan hända att du går upp lite till en nivå kroppen vill ligga på (om du tvingat den till en viss vikt genom kalorirestriktion) eller så är du på en bra nivå och kommer inte gå upp. Det är svårt att säga utan att veta mer än det du skrev. Att räkna kalorier fungerar vid skrivbordet, inte i verkligheten eftersom menscykel, hormoner, hunger, mättnad spelar en viktig roll och påverkar jättemycket. Ät tills du är mätt! Jag kommer att fortsätta, detta är det bästa jag vet. 🙂 Tipsa gärna om min sida och behöver någon du känner kostrådgivning finns jag här! <3 Kramar.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök