En enkel och snabb middag är aldrig fel. Speciellt inte om man är på stranden en hel dag. Här kommer några bra tips för att få god middag även om man inte hinner stå så länge.
Pinklax med rostade grönsaker
Till 4 personer:
- Ca 1,5 bit pinklax per person, de packas ofta en och en (fryst)
- Ca 1 msk Jaipurs färger (ekologisk indisk curry från Herbaria)
- 1/4 vitkålshuvud
- 2 gula lökar
- 2 morötter
- 1/2 liten kålrot
- Kokosolja
- Salt
- En stor sallad med det som finns hemma
- God olivolja
- Oliver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka grönsakerna + lök i lagom bitar och blanda med kokosolja och salt. Detta kan du förbereda på morgonen innan du åker till jobbet eller kvällen före middagen. Då hoppar du över saltet bara och tar det innan du lägger in allt i ugnen. Baka grönsakerna cirka 30 minuter. Rör om då och då.
Lägg pinklaxen i en ugnsfast form, salta och sprid ut jaipurs färger över laxen. Lägg in den i ugnen cirka 5 minuter (du kan köra samma värme), det går väldigt fort eftersom den är så tunn, använd termometer, jag gillar den mellan 52-56 grader, absolut inte mera om du inte vill uppleva Saharas öken i munnen. 😉
Gör en stor sallad med det som finns hemma, ställ fram oliver och olivolja/rapsolja. Ibland tycker jag det är gott utan massa kladdig sås till maten. Annars kan du alltid göra en god majonäs.
Om det blir grönsaker över brukar jag hälla på extra olja och ha det med till stranden dagen efter. Mums!
Du har väl inte glömt varför du ska rata konventionell odlad lax? Läs om det i detta inlägg.