Ljummen zucchinisallad med kyckling och limemajonäs

Dela på facebook
Dela på email
Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Idag bjöd jag Martina och hennes man Mattias på enkel och god lunch. De var väldigt trevligt och gott. Som vanligt när vi ses skulle vi kunna sälja idéer på löpmeter. Då behövs en snabb och enkel rätt som den här, så man kan prata och laga mat på samma gång i högt tempo. 🙂

Ljummen zucchinisallad till fyra personer:

  • 1 kg zucchini
  • 65 gram blandsallad
  • 1-2 nävar blandade oliver
  • 1-2 tomater
  • Olivolja, herbamare och peppar

1 sats 10- sek majo, men istället för tre äggulor tog jag 1 helt ägg, och istället för citron tog jag 1 lime + skal och bytte hälften av oljan till smör. SUPERGOTT!

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tärna zucchinin, ringla över olivolja salta med herbamare och peppra efter smak.
  3. Ställ in i ugnen cirka 30 minuter.
  4. Låt svalna av lite, skär tomaterna, häll av  oliverna och skölj salladen. Blanda ihop allt på ett fat tillsammans med zucchinin.
  5. Gör majonäsen enligt ovan.
  6. Stek lårfiléerna i smör, krydda med salt och paprikapulver. Jag gillar när lårfiléerna blir lite krispiga.

Smaklig måltid!

 


Jag och Martina i kombination kommer du att se mer av framöver. Läs mer om vårt samarbete här och besök gärna hennes grymma blogg här!

samarbete-lesscarbs-highfatfitness

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Få mitt gratis inspirationsbrevEtt mejl i veckan som gör dig glad. Fullt med recept, veckomenyer, tips, bilder och unika erbjudanden.
Prenumerera här →