Lesscarbspasta

Lesscarbspasta – helt gluten- och mejerifri/paleo

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Äntligen hade jag tid att testa det jag velat göra, tänkt på och faktiskt drömt om att få göra, haha. Lesscarbspasta. Enklare än du tror, och även godare. Mums! Betty och Sixten tyckte det var helfestligt. Jag gjorde den även helt mejerifri.

Lesscarbspasta

Jag har egentligen bara använt mitt recept för omelettwraps, som jag tycker är bra och inte så ”gummiaktigt” som jag upplever andra lchf-pasta-recept när det är väldigt mycket fiberhusk. Du kan äta den kall/värma den i sås eller använda plattor till lasagne.

Ingredienserna räcker till pasta för 2 personer:

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa samman alla ingredienser med en stavmixer, låt smeten stå och svälla minst 5 minuter. Använd non stick ugnsduk av silikon för bästa resultat*
  3. Bred ut så tunt och jämnt som möjligt
  4. Grädda cirka 5-7 minuter, håll koll så den inte bränns. Svårt att säga exakt hur lång tid eftersom alla ugnar beter sig olika. Du kan ha min bild som ett riktmärke, när det kommer till färg.
  5. Låt svalna.
  6. Rulla ihop pastaarket till en rulle och skär rullen så tunt du vill ha pastan. Om du fått arket för tjockt kan du kompensera genom att skära tunnare. Om du ska göra lasagne skär du istället arket i lasagneplattor, borde bli cirka 8 bitar per plåt.
  7. Jag rekommenderar att du värmer pastan några minuter på svag värme i den sås du väljer att ha till.

Tips på såser får du i detta zoodleinlägg med massor av smarriga såser. Du kan också ta mitt recept för zucchinilasagne och byta ut zucchinin mot lesscarbspasta.


* Non stickduk kan exempelvis köpas på Clas Olsson 3 för 119 eller liknande. Upplever att vanligt bakplåstpapper ”vågar sig” av fukten i smeten och bubblar upp och gör sluteresultatet ojämnt och mindre hållbart.

Tips!

Om du saknar någon ingrediens kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här

Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.

Lesscarbspasta

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

10 kommentarer

Hej! Älskar dina recept! Äter också mejerifritt samt nöt- fröfritt.
Funderar på pastasmeten.. Den blev oerhört lös! Funkar det med bara 1 tsk fiberhusk för dig??
Kram

Hur länge lät du den svälla? Den blir ganska lös men inte så lös som vatten. Olika husksorter sväller olika mycket och fort. Låt den stå lite längre nästa gång! 🙂

Hej, bästa pasta substitutet jag testat hittills! Grymt ? Har dock en fråga – om man vill få till lite mer tuggmotstånd, vad skulle du rekommendera att man testar då?

Tror att det är svårt att få till tuggmostånd i pasta som görs av ägg, finns ju lixom inget som ger texturen som mjöl gör… Svårt att komma på något!

Hej!
Älskar dina recept! 🙂
Hur länge ska man koka ”pastan” sen om man vill göra det?

Hej jag uppdaterade receptet, jag skrev att det är bäst att värma den i den sås man har till. Lycka till. Kram!

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök