Denna smaskiga middag lyckades jag knåpa ihop även om jag inte känner någon smak på grund av min förkylning. Men mannen och barnen intygade att det var kalasgott!
Lamm- och auberginelåda med tacosmak
Ingredienser till 4 personer:
- 600 g aubergine
 - 500 g lammfärs
 - 2 msk spiskummin
 - Chiliflakes och salt efter smak
 - Kokosolja
 - 1 burk krossade tomater (ca 400 g)
 - Cirka 1/2 tsk herbamare, smaka dig fram
 - 3 vitlöksklyftor
 - Valfri ost av valfri mängd, jag använde en hård fårost
 
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
 - Skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg på ugnsplåt, salta och ringla över lite kokosolja. Ställ in i ugnen cirka 10 minuter.
 - Bryn färsen. Tillsätt spiskummin, salt och chiliflakes.
 - Koka samman de krossade tomaterna tillsammans med riven/pressad vitlök och herbamare efter smak cirka 5-10 minuter.
 - Blanda samman aubergine och färs och lägg i en ugnsfast form.
 - Häll över tomatsåsen och toppa med valfri ost i valfri mängd.
 - Ställ in i ugnen tills osten smält och fått fin färg.
 
Tips!
Om du gillade det här receptet, se till att även kolla in min LCHF tacogratäng
0/5 (0
Reviews)






