Lamm- och auberginelåda med tacosmak – mejerifritt/paleo

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Denna smaskiga middag lyckades jag knåpa ihop även om jag inte känner någon smak på grund av min förkylning. Men mannen och barnen intygade att det var kalasgott!

Lamm- och auberginelåda med tacosmak

Ingredienser till 4 personer:

  • 600 g aubergine
  • 500 g lammfärs
  • 2 msk spiskummin
  • Chiliflakes och salt efter smak
  • Kokosolja
  • 1 burk krossade tomater (ca 400 g)
  • Cirka 1/2 tsk herbamare, smaka dig fram
  • 3 vitlöksklyftor
  • Valfri ost av valfri mängd, jag använde en hård fårost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg på ugnsplåt, salta och ringla över lite kokosolja. Ställ in i ugnen cirka 10 minuter.
  3. Bryn färsen. Tillsätt spiskummin, salt och chiliflakes.
  4. Koka samman de krossade tomaterna tillsammans med riven/pressad vitlök och herbamare efter smak cirka 5-10 minuter.
  5. Blanda samman aubergine och färs och lägg i en ugnsfast form.
  6. Häll över tomatsåsen och toppa med valfri ost i valfri mängd.
  7. Ställ in i ugnen tills osten smält och fått fin färg.

Tips!

Om du gillade det här receptet, se till att även kolla in min LCHF tacogratäng

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.