Kycklinglårfilé som är knaprig, nästan lite bränd (på ett bra sätt) är en höjdare tycker jag. Det är min favorit på kycklingen. Helt klart. Igår hittade jag halva-priset kyckling och slängde in dessa smarriga kompisar i ugnen. Jag kände mig tvingad att lägga upp receptet, även om det inte var tanken från början.
Vanligtvis när jag gör ett recept till bloggen brukar jag mäta upp allt, men nu gjorde jag bara på känsla, eftersom det inte var meningen att jag skulle posta. Men blir det gott så blir det 🙂 Jag tycker om att göra ordning något protein och ha i kylen till frukost lunch eller middag. På så vis finns det färre tillfällen att göra dåliga val. Här kommer en uppskattning på allt jag använde. Smaklig måltid!
Kycklinglårfilé
- 900 gram kycklinglårfilé
- Salt och peppar
- Torkad ingefära (pulver)
- Stark chilisås, jag brukar använda Louisiana, finns ex på Willys
- Några skvättar Tamarisoja (adlink)
- Lite rapsolja eller kokosolja
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg på kycklingen, tätt så hamnar kryddorna på kycklingen istället för på plåten.
- Salta och peppra.
- Strö på rejält med torkad ingefära, den starka chilisåsen och droppa på sojan.
- Droppa sist över lite raps- eller kokosolja.
- Stek i ugnen ca 20 minuter, något längre om du vill ha de krispiga som jag gillar.
Tillbehör
- 1 sats 10 sek majo + valfri mängd chili
- Valfria tillbehör till, testa något från min grönsaksguide, hur du ersätter ris, pasta och potatis Det är alltid gott med en sallad till, här kan du läsa mer om min salladsutmaning. En tallrik sallad om dagen!
3.7/5
(24 Reviews)