Jag hittade en låda kräftstjärtar med kort datum sist jag var i butiken. Sådan lyx brukar jag inte unna mig (speciellt inte till lunch) Men nu slog jag alltså till. Parmesan är fantastiskt till skaldjur, det har min mormor Maggan lärt mig. Hos henne äter vi alltid skagen med parmesan.
Kräftsallad med parmesankräm
Till min sallad använde jag följande:
- 1 burk avrunna kräftstjärtar (funkar lika bra med räkor)
- 1kokt ägg
- 1 näve paprika/tomat
- 2 nävar ruccola
- 1 citronskiva
- lite dill att strö över
- 1 dl finriven parmesan
- 1/2 dl crème fraiche
- Salt
Gör så här
- Släng i allt i en djup tallrik.
- Blanda samman crème fraiche och den rivna parmesanen
- Smaka av med salt.
- Klart!
Tips!
Vill du ha fler recept på LCHF-sallader? Kolla in min tacosallad eller tonfisksallad med tahini
4.2/5
(6 Reviews)