Kräftsallad med parmesankräm – lyxigt och smaskens!

Dela på facebook
Dela på email

Jag hittade en låda kräftstjärtar med kort datum sist jag var i butiken. Sådan lyx brukar jag inte unna mig (speciellt inte till lunch) Men nu slog jag alltså till. Parmesan är fantastiskt till skaldjur, det har min mormor Maggan lärt mig. Hos henne äter vi alltid skagen med parmesan.

 

Kräftsallad med parmesankräm

 

Till min sallad använde jag följande:

  • 1 burk avrunna kräftstjärtar (funkar lika bra med räkor)
  • 1kokt ägg
  • 1 näve paprika/tomat
  • 2 nävar ruccola
  • 1 citronskiva
  • lite dill att strö över
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1/2 dl crème fraiche
  • Salt

 

Gör så här

  1. Släng i allt i en djup tallrik.
  2. Blanda samman crème fraiche och den rivna parmesanen
  3. Smaka av med salt.
  4. Klart!

 

Tips!

Vill du ha fler recept på LCHF-sallader? Kolla in min tacosallad eller tonfisksallad med tahini

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Få mitt gratis inspirationsbrevEtt mejl i veckan som gör dig glad. Fullt med recept, veckomenyer, tips, bilder och unika erbjudanden.
Prenumerera här →