ostchips

Tacosallad med keto-avokadoröra – mättande!

Tacosallad är perfekt restmat! Jag gillar 2 saker med just den här salladen. 1 den är god. 2. Den hjälper mig att slå hål på myten att sallad bara är ”dyra carbs”. Den här salladen innehåller 92 % fett, även om det ser så grönt ut. Kom igen, sallad är supergott, nyttigt, och passar dig som äter strikt också! Dessutom kommer dina tarmar tacka dig. 

Så vad är hemligheten med min tacosallad? Det är nog avokadoröran… Den drar upp fettet rejält. Min nya grej är att använda kokosolja i, och det funkar bra med smaksatt kokosolja också, eftersom citronen neutraliserar kokossmaken. Annars kan du självklart ta kokosolja utan smak om du hellre föredrar det, eller MCT-olja om du ska vara hardcore (börja långsamt dock, annars kan magen få fnatt)tacosallad

Tacosallad

I salladen hade jag: romansalld, lite bladspenat, lite salladslök, tomat, gurka, ärtskott. Det blev totalt 5 gram carbs. På det 100 gram blandfärs, hemmagjord tacosalsa och tre ostchips (recept nedan)

tacosallad
Jag åt detta strax efter 14 och åt middag först 20:00 (med ett träningspass vid 19:00) jag fyllde endast på med salt, vatten och lite fett innan träningen. Power-mat!

Keto-avokadoröra

Vi kan börja att ta en titt på innehållet. Jag la in allt i kostbevakningen.se, dock inte kryddor och några droppar citron, det blir missvisande eftersom programmet inte räknar så exakt.

ketoavokado

Du ser att fettprocenten är imponerande 95 % av det totala! Det kallar jag high fat. Du kan ju ha i hur mycket kokosolja du vill och vågar såklart, men någon måtta får de vara känner jag 😉

Till denna röra använde jag:

  • 1 avokado
  • 1 msk olivolja
  • 30 gram (1 rågad matsked) kokosolja
  • några droppar citron
  • 1 msk finhackad koriander (uteslut om du vill, eller ta annan ört)
  • salt/herbamare efter smak

Mosa samman allt och smaka av med salt/herbamare.

Vill du spara röran kan jag tipsa om att lägga i avokadokärnan i röran, då håller den sig fräsch längre.

tacosallad
Så smarrigt! Testa gärna 🙂

På tallriken syns även följande recept

Tacofärs – utan socker och tillsatser

https://lesscarbs.se/lchf-lunch-och-middag/tacofars-lchf-utan-tillsatser/

Ostchips

https://lesscarbs.se/lchf-tillbehor/ostchips/

Tacosalsa

https://lesscarbs.se/lchf-tillbehor/tacosalsa/

Ps. Blir du sugen på resten av mina taco-recept? Här hittar du hela min tacosamling (Tacos LCHF) med massor av recept. Vill du läsa mer om kokosolja och lära dig mer och få tips och råd rekommenderar jag detta inlägg.

Hoppas att det ska smaka! Kram Fanny

4.5/5 (2 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök