Wild chips går att hitta i de större matvarubutikerna och är helt enkelt torkat och saltat kött från ren, älg och hjort. Jag tycker att det är supergott att hacka och strö över en soppa eller som här, i en köttfärslimpa. Det ger en fin lite rökig viltsmak.Till 6-8 portioner (perfekt till matlåda)
- 1 påse Wild chips (40 gram)
- 800 gram nötfärs (jag väljer eko)
- 2 ägg
- drygt 1/2 msk herbamare
- Peppar
- Gärna 1 tsk sriratcha eller annan chili
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka wild chipsen i mindre bitar.
- Blanda samman färsen, med ägg, herbamare, peppar i valfri mängd och gärna chilisås eller liknande. Blanda till en smidig smet.
- Forma till en jämntjock limpa, lägg i en mindre ugnsfast form.
- Grädda i ugnen tills den är genomstekt, det brukar ta cirka 30 minuter. Under tiden gör du ditt tillbehör.
Tillbehör som jag rekommenderar:
- Vitkålsmos
- Ugnsrostad kål
- Aubergine- och kålpytt ( för den som tillåter lite mera kolhydrater)
- Broccolimos
Väljer man ett mos tycker inte jag att man behöver någon sås, men vill du ha det kan du ta skyn från köttfärslimpan och koka tillsammans med kokosgrädde eller vanlig grädde om du äter mejeri. Såsen med kokosgrädde blir lösare, men låter du grädden koka ner blir den tjockare 🙂
Här köper du enkelt dina Wild Chips (länk) >>
0/5
(0 Reviews)