Köttbullar med sås, behöver väl inte säga mera. Blir härlig viltsmak i dessa, tack vare enbären. Hela familjen åt glupskt.
Köttbullar med enbär och timjan
Ingredienser till fyra personer:
- 2 stora lökar
- 800 g nötfärs
- 1,5 tsk salt
- 1 tsk hela enbär
- 1 msk torkad timjan
- Peppar, smör att steka i
- 3 dl grädde (tycker att det funkar lika bra med kokosgrädde)
- 1-2 msk lingon att strö över innan servering
Gör så här
- Finhacka löken och stek den mjuk.
- Blanda samman alla ingredienser (mortla enbären) och forma ca 16 köttbullar. (krama inte bullarna för hårt, de blir saftigare om färsen inte är fört hårt packad.
- Bryn bullarna i smör, slå sedan i grädden och låt puttra några minuter. Om du vill ha såsen tjockare kan du fiska upp köttbullarna och låta såsen koka ihop några minuter till. Smaka av med mera salt (eller herbamare) om det behövs. Slå sedan över såsen och toppa med lingonen.
- Klart!
Servera gärna tillsammans med ångkokta grönsaker eller broccolimos.
Tips!
Gillade du det här receptet? Då borde du kolla in mina köttbullar med mos
eller kycklingköttbullar
3.8/5
(6 Reviews)
2 kommentarer
Hej!
Blir det inte konstigt med hela enbär när man biter i dem?
Visst fungerar det med älgfärs eller ska jag tänka på att den är mindre fet än nötfärs?
/Magdalena
Hej! Haha, nu har jag lagt till den lilla detaljen om att mortla enbären. :)) Tror det blir beskt som 17 att knapra hela enbär.