Kokoskyckling med soltorkade tomater – mejerifritt!

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Vi äter mer och mer mejerifritt. Det är både roligt, gott och utmanande, eftersom det är så mycket enklare än att bara göra det jag brukar. Barnen och mannen är också väldigt glada i de nya smakkombinationerna.

Kokoskyckling med soltorkade tomater

Ingredienser till 4 personer:

  • 900 g kycklingfilé
  • 500 ml kokosmjölk/grädde
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1-2 tsk salt
  • 1 tsk herbamare
  • 1 msk sambal oelek (kan uteslutas)
  • 1 näve soltorkade tomater (ca 12 st)
  • 1 blomkålshuvud
  • kokosolja till stekning
  • Färska örter

Gör så här

  1. Skär filéerna i 2-3 bitar, skala och skär lök och vitlök i mindre bitar.
  2. Bryn ovanstående i kokosolja.
  3. Blanda samman kokosmjölk/grädde, salt, herbamare och sambal oelek*. Slå blandningen över kycklingen och strö över de soltorkade tomaterna som du hackar i mindre bitar.
  4. Låt puttra i stekpanna ungefär 15-20 minuter, kontrollera att kycklingen är genomstekt. Strö gärna över färska örter.
  5. Medan du väntar på grytan river du blomkål på det grövsta på rivjärnet eller kör det i matberedare till ett ”ris”. Stek sedan i kokosolja (eller smör) och salta efter smak.

*Du kan skippa hettan helt om du vill göra barnvänligt och servera den bredvid för den som vill ha.

Tips!

Gillade du det här receptet borde du även kolla in min kycklinggryta med vitlök, gurkmeja och ingefära

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.