Vi äter mer och mer mejerifritt. Det är både roligt, gott och utmanande, eftersom det är så mycket enklare än att bara göra det jag brukar. Barnen och mannen är också väldigt glada i de nya smakkombinationerna.
Kokoskyckling med soltorkade tomater
Ingredienser till 4 personer:
- 900 g kycklingfilé
- 500 ml kokosmjölk/grädde
- 1 gul lök
- 4 vitlöksklyftor
- 1-2 tsk salt
- 1 tsk herbamare
- 1 msk sambal oelek (kan uteslutas)
- 1 näve soltorkade tomater (ca 12 st)
- 1 blomkålshuvud
- kokosolja till stekning
- Färska örter
Gör så här
- Skär filéerna i 2-3 bitar, skala och skär lök och vitlök i mindre bitar.
- Bryn ovanstående i kokosolja.
- Blanda samman kokosmjölk/grädde, salt, herbamare och sambal oelek*. Slå blandningen över kycklingen och strö över de soltorkade tomaterna som du hackar i mindre bitar.
- Låt puttra i stekpanna ungefär 15-20 minuter, kontrollera att kycklingen är genomstekt. Strö gärna över färska örter.
- Medan du väntar på grytan river du blomkål på det grövsta på rivjärnet eller kör det i matberedare till ett “ris”. Stek sedan i kokosolja (eller smör) och salta efter smak.
*Du kan skippa hettan helt om du vill göra barnvänligt och servera den bredvid för den som vill ha.
Tips!
Gillade du det här receptet borde du även kolla in min kycklinggryta med vitlök, gurkmeja och ingefära
5/5
(6 Reviews)
2 kommentarer
Ska genast inspireras av detta recept!
Super! 🙂 Tack för din kommentar. <3