mammas kyckling

Kålrot i ugn (Grilltips nummer 1)

Kålrot är ett perfekt komplement till klyftpotatis. Passar perfekt till grillat! Varje vecka kommer jag att dela med mig av ett eller flera grilltips (vi ser hur det utvecklas) Det kan vara tillbehör, protein, såser, röror med mera! Jag tror att detta kan bli hur bra som helst. Låt det väl smaka! 

Tadaa! Nu kör jag igång grillsäsongen. Eller ja, det har pappa hållit på med ett tag men min personliga grillsäsong börjar nu. Eller ja, kanske fel igen. Jag tvingar Zarko att grilla. Och han verkar göra det med glädje. Jag fixar alla tillbehör och vad som ska grillas.

kålrot i ugn
Visst ser han rätt nöjd ut min man? Han vill dock köpa en större grill. Han säger att det är fånigt att grilla så mycket på den här. Men den är smidig i alla fall!

Mina grilltips kommer att vara recept goda att grilla, tillbehör, såser, röror, marinader, sallader att ha till det grillade. Har du ett önskemål, skriv en kommentar! Det gör mig väldigt glad.

Någon skrev till mig:

Saknar en fin klyftpotatis, kött och bea, hjälp.

Bäst att Fanny rycker ut! Det ska inte vara något problem alls.

Kålrot i ugn

Potatis går ju bort inom LCHF men fungerar ok inom Paleo om du inte är intresserad av aktiv viktminskning. Men om vi ska hoppa över den. Då gör vi kålrot!

Jag köper så små huvuden jag kan hitta, och tillagar precis som vanlig klyftpotatis. Skär i ”båtar” ringla över olivolja och salta efter smak. In i ugnen i ca 175 grader i 30 minuter. Allt beror ju på tjockleken på ”båtarna”. Rör runt då och då. Ha bilden som en fingervisning. Mina barn älskar detta, speciellt med en dipp/majonäs/sås till. Också väldigt bra att ha kalla i en sallad, för en matigare upplevelse.

Kålrot i ugn

Vi ska inte glömma BEAN! Den är ju kronan på verket. Antingen gör du:

  1.  Extra enkla Bea
  2. Creme fraiche-baserad bea

Båda är verkligen supergoda. Den Créme fraichebaserade går ju bra att spara till dagen efter (den andra bean stelnar i kylen) och den passar otroligt bra till stekt/grillad halloumi och att doppa kålrot i ugn i såklart!

Grilla valfritt protein. Njut av ev fantastisk måltid!

Kålrot i ugn
Extra enkel bea och entrecoté
Kålrot i ugn
Créme fraiche bea med karré.

 

5/5 (2 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

1 kommentar

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök