Det känns nästan fånigt att kalla detta för ett recept, med tanke på att det tar cirka 1 minut att göra detta. Men ibland är det så bra med enkel inspiration, eller hur! Som du ser är det en småtting som uppskattar salladen också.
Kål- och tonfisksallad
Till denna tallrik använde jag följande:
- Ca 100 gram rödkål
- 170 gram tonfisk (alltid i vatten, MSC-märkt)
- 3 msk olivolja
- 7 kalamataoliver
- Oraffinerat havssalt
Gör så här
- Häll av vattnet från tonfisken.
- Strimla kålen fint.
- Blanda kål, tonfisk, olivolja och salta efter smak.
- Toppa med oliverna.
Många tror att man inte kan äta sallad om man äter LCHF eftersom det blir “för mycket” kolhydrater. Energifördelningen i denna sallad blir ungefär så här: P: 25 %, F: 70 % KH: 4 % Jag äter ofta och gärna denna typ av sallad, gott och mättande är det också!
Tips!
Om du gillade detta recept, kolla gärna in min kål- och kycklingsallad
4/5
(6 Reviews)
1 kommentar
Åt en jättegod tonfisksallad med dill, röda bönor och kokt ägg också: https://farbrornikos.se/2020/12/26/tonfisksallad/