Ingefära- och citronkycklingklubbor – riktigt fräscht!

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Jag tycker att det är perfekt att ha färdiga kycklingklubbor i kylen/frysen om man behöver en snabb måltid. Kryddningen går ju att variera i det oändliga, men jag älskar verkligen ingefära och citron.

Ingefära- och citronkycklingklubbor

Ingredienser till ca 8-10 kycklingklubbor:

  • 900 g kycklingklubbor (8-10 st)
  • 50 gram färsk ingefära
  • 1 ekocitron, skal och saft
  • 1 tsk chiliflakes (kan uteslutas)
  • Olivolja eller smör
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv citronskalet och pressa ner saften i en skål. Skala och riv även ingefäran. Blanda ner chiliflakes.
  3. Lägg kycklingen i en ugnsfast form Salta ordentligt, peppra och blanda runt ingefära/citronblandningen.
  4. Ringla över olivolja eller hyvla över lite smör.
  5. Ställ in i ugnen cirka 25 minuter, tills köttsaften är klar om du skär i en klubba.
  6. Du kan spara skyn och blanda med några matskedar cream cheese och en skvätt grädde och koka ihop några minuter. Servera gärna med mitt broccolimos.

Tips!

Gillade du det här receptet? Kolla in mitt recept på zoodlesallad med persiljepesto och enkla kycklingklubbor

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.