Ingefära- och chililax

Ingefära- och chililax – fräsch med lite extra drag i!

Ikväll lagade jag till en stor bit lax, nära 1 kg. Jag tycker att det är toppen att göra så och ha i matlådor (eller bjuda gäster på för all del). Vid det här laget är du nog införstådd med hur mycket jag älskar ingefära och chili, jag tycks aldrig få nog. Här är ännu ett enkelt och snabbt recept.

 

Ingefära- och chililax

 

Ingredienser till ca 8 portioner:

  • 1 kg laxfilé
  • Fyra matskedar fin- och färskriven ingefära
  • 1-2 röda chilifrukter
  • 50 gram smör
  • Salt

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv ingefäran och hacka chilin och blanda samman med smöret.
  3. Salta laxen ganska ordentligt och bred sedan över kryddsmöret på laxen.
  4. Ställ in i ugnen, gärna med termometer och stek laxen till 50 grader, det tar cirka 20 minuter.
  5. Klart!
    Servera tillsammans med broccolimos som på bilden, eller varför inte mitt vitkålsmos?

 

Tips!

Vill du ha fler smarriga lax-recept? Kolla in min sallad med lax, fetaost och mandlar eller lax- och sparrispizza

 

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök