Heurekakyckling med syrad kål

Heurekakyckling med syrad kål – enkel lunch

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Enkelt till lunch är något jag verkligen uppskattar eftersom jag har mycket att stå i på dagarna. Jag plockar från två burkar, delar en avokado och lunchen är klar!

Heurekakyckling med syrad kål

Jag brukar ta 1 kg kycklingfilé och strö lite mindre än 1 tsk heurekakrydda* per filé samt salt och baka dessa i 175 grader i ugnen tills de uppnår 72 grader. Sedan har jag dessa i flera dagar och varierar på olika sätt med hjälp av olika tillbehör.

Här hittar du receptet på mina syrade grönsaker.

Hinner/okar du inte vänta på att de ska bli klara säljer Ica I <3 Eco ekologisk surkål för ca 15 kr för 500 gram. Du hittar påsen bland de ekologiska grönsakerna (i kyldisk)

På bilden har jag alltså följande: 1 heurekakryddad kycklingfilé, 1 dryg dl surkål (syrad kål) 1 avokado med salt och olivolja. Hade även ca 40 gram smör till kycklingen för att öka på fettet och hålla mig mätt.


Här köper du heurekakryddan, den innehåller bland annat timjan, rostad lök, vitlök, paprika och oregano. Supergod i yoghurt och i färsrätter.

Tips!

Gillade du det här receptet? Då borde du kolla in mitt recept på kyckling med koriander och curry

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök