Enkelt till lunch är något jag verkligen uppskattar eftersom jag har mycket att stå i på dagarna. Jag plockar från två burkar, delar en avokado och lunchen är klar!
Heurekakyckling med syrad kål
Jag brukar ta 1 kg kycklingfilé och strö lite mindre än 1 tsk heurekakrydda* per filé samt salt och baka dessa i 175 grader i ugnen tills de uppnår 72 grader. Sedan har jag dessa i flera dagar och varierar på olika sätt med hjälp av olika tillbehör.
Här hittar du receptet på mina syrade grönsaker.
Hinner/okar du inte vänta på att de ska bli klara säljer Ica I <3 Eco ekologisk surkål för ca 15 kr för 500 gram. Du hittar påsen bland de ekologiska grönsakerna (i kyldisk)
På bilden har jag alltså följande: 1 heurekakryddad kycklingfilé, 1 dryg dl surkål (syrad kål) 1 avokado med salt och olivolja. Hade även ca 40 gram smör till kycklingen för att öka på fettet och hålla mig mätt.
, den innehåller bland annat timjan, rostad lök, vitlök, paprika och oregano. Supergod i yoghurt och i färsrätter.
Tips!
Gillade du det här receptet? Då borde du kolla in mitt recept på kyckling med koriander och curry