Turkiska paprikor tycker jag inte ser så mycket ut för världen med sin bleka färg, men oj så goda de blir när de fylls med något gott. Här med en kryddig cream cheeseröra. Detta recept är till ungefär 7-10 paprikor, svårt att säga exakt eftersom de är olika stora.
Fyllda turkiska paprikor
Ingredienser till 7-10 fyllda turkiska paprikor:
- 4 msk cream cheese
- 4 msk turkisk yoghurt eller liknande
- 2,5 msk grädde
- 2-3 tsk harissa
- 4 tsk stark ajvar
- 1 krm salt eller så mycket du önskar
Gör så här
- Blanda samman allt.
- Skär av toppen på paprikorna och skrapa ut kärnorna med nått långt och smalt, exempelvis en filékniv eller en kinesisk pinne.
- Jag fyllde med en sprits och höll i paprikan med handen och slog handen med jämna mellanrum i bänkskivan för att få ner smeten i paprikorna.
- Sätt tillbaka toppen på paprikan och släng in i ugnen på 180 grader i ca 15 min eller tills paprikorna fått fin färg.
På bilden åt vi dem tillsammans med stekt salami och smörstekt torsk, men de passar lika bra som tillbehör till exempelvis grillat.
Tips!
Om du gillade dessa kan jag tipsa dig om mina fyllda paprikor med timjan och rosmarin eller receptet på köttfärsfylld paprika med oregano
5/5
(1 Review)