Köttfärsfylld paprika med oregano – enkelt o supergott!

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Allt Gott och Bodystore

Min man har rötter på balkan och han brukar prata om sin farmors fyllda paprikor. Ibland gör det mig så sugen, och då blir det ofta dessa, som är min tappning av det hela.

Köttfärsfylld paprika med oregano

Ingredienser till 4 personer:

  • 4 paprikor
  • 400 gram blandfärs
  • 2 msk oregano
  • 2 dl kokosmjölk
  • knappt 2 tsk herbamare
  • 2 avokado
  • 1 påse blandasallad
  • 2 tomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skölj paprikorna noga och skär sedan ett lock runt toppen, om den inte kan stå kan du försiktigt skära lite i botten så den kan stå, men inte så det går hål och fyllningen rinner ut.
  3. Skär bort kärnorna i paprikalocket.
  4. Bryn köttfärsen, krydda med herbamare och oregano. Tillsätt kokosmjölken och rör om, låt puttra några minuter.
  5. Fyll sedan paprikorna med köttfärsfyllningen och lägg på locket.
  6. Grädda i ugnen ca 15 minuter om du vill ha lite krisp kvar i paprikan, upp mot 30 min om du vill ha den helt mjuk. Jag gillar den lite hårdare.
  7. Lägg upp salladen, skär tomaterna och dela avokadon, servera vid sidan om.

Den godaste oreganon gör Herbaria, ekologisk dessutom!

Tips!

Om du gillade det här receptet borde du även kolla in mina fyllda turkiska paprikor

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.