Lesscarbs Lesscarbs
Fyllda paprikor med timjan och rosmarin – mums!

Fyllda paprikor med timjan och rosmarin – mums!

Min man kommer från före detta Jugoslavien och älskar mat från Balkan, som för minnena tillbaka till hans farmor. Min man är också väldigt svag för timjan och rosmarin, och jag är svag för honom. Detta recept är på så sätt min kärleksförklaring.

 

Fyllda paprikor med timjan och rosmarin

 

Ingredienser:

  • 2 stora paprikor
  • 250 g nötfärs, eller annan färs du föredrar.
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2-1 tsk herbamare (börja med 1/2 och prova dig fram)
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 tsk torkad timjan
  • Peppar från kvarn
  • 1 dl grädde
  • Valfri ost att toppa med

 

Gör så här

 

  1. Stek färsen tillsammans med lök, vitlök, rosmarin, timjan, peppar och herbamare.
  2. När det fått lite färg, häll på grädden och låt den bubbla någon minut.
  3. Skär bort toppen på paprikorna och pilla bort kärnorna.
  4. Fyll paprikorna, toppa eller varva med ost beroende på hur mycket du gillar ost.
  5. Skär sedan av det vita på ”paprikalocket” så det går att lägga på enkelt.
  6. Ställ in i ugnen 30-40 minuter i 170 grader.
  7. Servera med en god sallad.

 

Tips!

Gillade du det här receptet föreslår jag att du kollar in mitt recept på köttfärsfylld paprika med oregano

Annons

Lämna ett svar