Fyllda paprikor med timjan och rosmarin

Fyllda paprikor med timjan och rosmarin – mums!

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Min man kommer från före detta Jugoslavien och älskar mat från Balkan, som för minnena tillbaka till hans farmor. Min man är också väldigt svag för timjan och rosmarin, och jag är svag för honom. Detta recept är på så sätt min kärleksförklaring.

Fyllda paprikor med timjan och rosmarin

Ingredienser:

  • 2 stora paprikor
  • 250 g nötfärs, eller annan färs du föredrar.
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2-1 tsk herbamare (börja med 1/2 och prova dig fram)
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 tsk torkad timjan
  • Peppar från kvarn
  • 1 dl grädde
  • Valfri ost att toppa med

Gör så här

  1. Stek färsen tillsammans med lök, vitlök, rosmarin, timjan, peppar och herbamare.
  2. När det fått lite färg, häll på grädden och låt den bubbla någon minut.
  3. Skär bort toppen på paprikorna och pilla bort kärnorna.
  4. Fyll paprikorna, toppa eller varva med ost beroende på hur mycket du gillar ost.
  5. Skär sedan av det vita på ”paprikalocket” så det går att lägga på enkelt.
  6. Ställ in i ugnen 30-40 minuter i 170 grader.
  7. Servera med en god sallad.

Tips!

Gillade du det här receptet föreslår jag att du kollar in mitt recept på köttfärsfylld paprika med oregano

5/5 (2 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök