Rostad fänkålslax med torkade oliver

Friterade vaxbönor

Inlägget innehåller köplänk till Bodystore och Kökets favoriter

Sixten var hemskt skeptisk vågar jag erkänna. Men han sa ”Bravisimo Mamma” när han ätit några stycken. Det slutade med att jag och Zarko fick ge bort nästan alla våra till barnen som endast ville äta friterade vaxbönor. Det här gör vi garanterat flera gånger! Redan imorgon tyckte Sixten. 

Friterade vaxbönor till 4 personer som tillbehör:

  • 500 gram vaxbönor (jag använde frysta)
  • 5 dl rapsolja
  • Salt

Gör så här:

  1. Tina bönorna och torka av dem lite lätt med ett papper.
  2. Värm oljan tills den är cirka 180 grader, den börjar låta lite mera då tycker jag, jag går lite på känsla.
  3. Fritera 3-4 minuter och ta sedan upp dem och lägg på ett papper några minuter. Sänk värmen på oljan.
  4. Höj värmen igen. Fritera sedan igen ungefär lika länge, eller tills bönorna blir gyllenbruna.
  5. Lägg upp på papper och salta efter smak. Ät direkt.

Kommentarer: Du kan säkert fritera bara en gång men längre, men det var såhär jag gjorde. Jag har aldrig testat med färska vaxbönor så jag tyvärr inga råd där. Men har du gjort det får du gärna lämna en kommentar.

Det är också supergott och kanske ännu enklare att köra dem i ugnen på ugnsplåt. Cirka 15-20 min i 200 grader. Jag blandar bönorna med någon matsked ghee och salt, men vilket fett som helst går bra.

OBS: Använd en hålslev så du inte bränner dig, jag har en sådan här (adlink) >>

Förslag att servera till:

3.8/5 (54 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

4 kommentarer

Spännande! Blir de krispiga? Håller de sig krispiga?

Vi friterar broccolibuketter ibland. De blir frasiga upptill, men det håller inte jättelänge (men god ändå). Där får man också gå på känsla – gränsen mellan lagom och för mycket är bara några sekunder. Precis när de börjar få färg är de klara.

Jag har gjort samma med haricot verts, blev jättegott. Har precis hittat Din blogg. Den verkar jättetrevlig av det jag hunnit läsa.

Hej Jan och tack för din kommentar. Jag har också tänkt att testa det, det borde ju bli minst lika bra! 🙂 Tack för fina ord om min blogg, det finns över 600 recept så jag hoppas att du hittar mycket gott. Ha en fin helg. Kram Fanny

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök