Det här blev en magisk måltid! Enkel och god. Barnen åt två fiskburgare var – haha! Farfar satt bara och stirrade. 😉 Väldigt bra sätt att göra lite trist fisk roligare, och passar utmärkt till matlåda!
Jag använde detta gamla recept på fiskburgare: Smarriga fiskburgare
Men istället för att panera i sesamfrön använde jag mig av följande, och tyvärr tog jag inte exakta mått, så detta är ungefär:
- Drygt 1 dl pofiber
- 1 msk paprikapulver (milt)
- 1 krm gurkmeja
- 1/2 tsk herbamare
- Några drag med salt och peppar
Jag gjorde 1 sats 10-sek majonäs och smakade av 1 dl av majonäsen med ca 1 msk sesampasta (smaka dig fram, det kan skilja i smak mellan olika märken) Om du inte gillar/vill ha det kan du smaksätta med exempelvis chili, citron, ingefära eller vitlök.
Till fyra vuxna använde jag följande grönsaker till woken:
- 1 stort broccolihuvud
- 1 fänkål
- 2-3 huvuden pak choi
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- Kokosolja att steka i
- Valfri mängd Tamarisoja – En glutenfri soja som smakar underbart! Rekommenderas varmt 🙂
Tillsätt gärna fler grönsaker för att göra det mer mättande. Jag skulle rekommendera blomkål, vitkål eller brysselkål.
Gör så här:
- Skär grönsakerna i “wok-bitar”.
- Värm en stekpanna med kokosolja.
- Tillsätt alla grönsaker utom vitlök woka några minuter.
- Tillsätt valfri mängd tamari-soja, färsk chili är också gott om du gillar det 🙂
- Den sista minuten tillsätter du riven vitlök.
Hoppas att det smakar! Kram Fanny