Fisk med Lesscarbs italienska sås

Fisk med Lesscarbs italienska sås – åh så gott!

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Jag älskar den här såsen som man kletar på fisken. Jag säger bara fisken, för den passar till både vit fisk och lax. Såsen är dessutom god att äta kall som en egen sås till grillat kött/fisk/fågel. Enkel rätt som passar hela familjen!

Fisk med Lesscarbs italienska sås

Ingredienser till ca 3-4 pers:

  • 400-500 gram fisk

Till såsen:

  • 1 stor näve basilikablad
  • 1 dl riven parmesan + lite extra att toppa med
  • 1/2 dl soltorkade tomater (väl avrunna/urkramade, den oljan de brukar ligga i är inte nyttig och innehåller mycket omega 6 som är inflammatoriskt för kroppen)
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl cream fraiche
  • Salt, peppar, chiliflakes

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg fisken i en ugnsfast form. Salta lite mer än du tror behövs, på fisk brukar det bli lagom, då den kräver lite extra salt.
  3. Lägg samtliga ingredienser till såsen i en matberedare/mixerskål (jag brukar riva vitlöken först) och kör till en slät sås smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
  4. Bred över såsen på fisken, och toppa med parmesan.
  5. På bilden la jag även i lite grönsaker i formen du kan välja vilka du vill och har hemma.
  6. Ställ in i ugnen tills fisken uppnår ca 56 grader, det brukar ta 15-30 minuter, beroende på hur kall fisken är när den åker in i ugnen.

Servera tillsammans med Zoodles eller sjögräsnudlar som på bilden. Ångkokta grönsaker är också väldigt gott.

Fisk med Lesscarbs italienska sås

Tips!

Gillade du det här receptet? Då borde du kolla in min LCHF fiskgratäng

4/5 (4 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök