Jag älskar den här såsen som man kletar på fisken. Jag säger bara fisken, för den passar till både vit fisk och lax. Såsen är dessutom god att äta kall som en egen sås till grillat kött/fisk/fågel. Enkel rätt som passar hela familjen!
Fisk med Lesscarbs italienska sås
Ingredienser till ca 3-4 pers:
- 400-500 gram fisk
Till såsen:
- 1 stor näve basilikablad
- 1 dl riven parmesan + lite extra att toppa med
- 1/2 dl soltorkade tomater (väl avrunna/urkramade, den oljan de brukar ligga i är inte nyttig och innehåller mycket omega 6 som är inflammatoriskt för kroppen)
- 1 msk tomatpuré
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl cream fraiche
- Salt, peppar, chiliflakes
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg fisken i en ugnsfast form. Salta lite mer än du tror behövs, på fisk brukar det bli lagom, då den kräver lite extra salt.
- Lägg samtliga ingredienser till såsen i en matberedare/mixerskål (jag brukar riva vitlöken först) och kör till en slät sås smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
- Bred över såsen på fisken, och toppa med parmesan.
- På bilden la jag även i lite grönsaker i formen du kan välja vilka du vill och har hemma.
- Ställ in i ugnen tills fisken uppnår ca 56 grader, det brukar ta 15-30 minuter, beroende på hur kall fisken är när den åker in i ugnen.
Servera tillsammans med Zoodles eller sjögräsnudlar som på bilden. Ångkokta grönsaker är också väldigt gott.
Tips!
Gillade du det här receptet? Då borde du kolla in min LCHF fiskgratäng
4/5
(4 Reviews)