På min födelsedag bjöd jag familjen på caesarsallad, perfekt bjudmat tycker jag. Alla var överförtjusta, superroligt, i vanliga fall brukar jag bjuda på soppa med goda tillbehör vid födelsedagar, men det är alltid roligt att variera sig.
Caesarsallad med Caesar dressing
Dressing till ca 4-6 personer:
- 1 ägg
- 1 dl olivolja
- 1 dl rapsolja
- 1 dl riven parmesan
- 3-4 sardellfiléer
- 1,5 msk citronjuice
- 1/2 tsk dijonsenap
- 1/2-1 vitlöksklyfta (de är ju så olika starka, prova dig fram)
- några stänk vinäger
- Salt och peppar
Gör så här
- Lägg allt utom olja i mixerburken.
- Häll i oljan medan du kör stavmixern.
- Smaka av med salt, peppar, lite mera vinäger, citron/vitlök.
Håller några dagar i kylen.
Tillbehör:
- Jag bjöd på Lesscarbs snabba bröd + smör/ost
- Tomater
- Kyckling (smaksatte filéerna som dessa snabba kycklingklubbor)
- Romansallad
- Bacon
- Lök
- Oliver
- Rostade pumpa/solrosfrön
- Parmesan
Till dessert blev det brownie med hallon/jordgubb och grädde!
Tips!
Vill du ha fler härliga LCHF-recept på sallader?
Då borde du kolla in min tacosallad med keto-avokadoröra eller pak choi sallad
0/5
(0 Reviews)
2 kommentarer
Sååå god dressing, har blivit beroende tror jag ??
Haha vad glad jag blir! Kram på dig!