Lesscarbs brownie

Lesscarbs brownie

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Min man älskar choklad. Han blir alltid barnsligt glad när jag bakar något gott, det händer nämligen mer och mer sällan. Den här kakan är krämig, kompakt och chokladig, precis som vi vill att en brownie ska vara.

Lesscarbs brownie

Ingredienser till en kaka, 8-10 bitar:

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft (om du inte har varmluft, så ha 200 grader).
  2. Smält smöret.
  3. Vispa ihop ägg och sötning, och blanda ner grädden och smöret.
  4. Blanda ihop de torra ingredienserna – utom chokladen – och rör ihop till en smet.
  5. Bred ut smeten i en springform (24 cm) eller en form, jag brukar välja ca 20x30cm. (Jag lägger alltid en bit bakplåtspapper i botten så det enkelt går att flytta kakan till något snyggare vid servering.)
  6. Hacka chokladen grovt och fördela över smeten i formen.
  7. Ställ in i ugnen i 10 minuter.

Tänk på: När du tar ut kakan kommer den att vara rinnig i mitten, eller lös, eller se ofärdig ut. Men det är ok, för den stelnar till efter några timmar i kylskåp. Allra helst ska kakan stå över natten, det brukar jag göra. Allt med chocklad brukar vara godare dagen efter.

Tips: Det är supergott att ha i någon deciliter nötter i smeten.

Här kommer en video med mig och Betty där vi lagar detta recept!

Lesscarbs brownie
Servera med några hallon och vispad grädde, eller ät kakan som den är.

Tips!

Om du gillade det här receptet, kolla in min chokladfondant

Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.

Om du gillade det här receptet hittar du massor av recept och inspiration min kokbok “Det stora matäventyret”.  Du lär dig även matsmarta tips och hur man involverar barnen i köket. Alla recept är fria från mjölk, gluten, socker och passar både LCHF- och Paleo-kost!

Du hittar ett signerat exemplar av boken här: Det Stora Matäventyret

3.7/5 (3 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

8 kommentarer

Denna ser oerhört god ut, men måste fråga om Kolhydrat innehåll i kakan som färdig och per bit? 🙂

Hej! Vad roligt att höra. Jag har inte räknat på detta recept. Om du vill räkna är mitt tips att du räknar genom att väga alla ingredienser och se kolhydratsinnehållet på varje paket. Om du räknar på exempelvis kostbevakningen.se kan det skilja ganska mycket till väldigt mycket mot om du räknar själv.

Hej!

Jag gillar verkligen din sida och dina recept! Jag är dock nybörjare på detta och är förvirrad över det här med sötning. Jag kollade paketet sötströ och insåg att det innehåller lika mycket kolhydrater i 100g sötströ (ICAs) som i vanligt strösocker. Kan du förklara skillnaden mellan dessa två? Har det med sockerarter att göra? Och hurdå? 🙂
Med vänlig hälsning, en förvirrad.

Sötströ består av sockeralkoholer som inte tas upp av kroppen. Därför räknar man inte dessa kh. Jag rekommenderar dock inte sötning ofta eftersom det både kan trigga sug och ge insulinpåslag beroende på hur känslig man är. Men har man inga problem och vill äta något sött då och då är det inga problem. Och som sagt tas inte kh upp från sötströ. Kramar!

Vad för typ av choklad använder du, och hur hittar man en som är sockerfri, är det typ steviasötad choklad man väljer då?

Jag brukar de få gånger jag bakar använda lindth 85 eller 90 %. I detta falla 50 gram fördelat på 8-10 bitar. Blir inte så mycket. Finns steviasötad, men jag gillar inte smaken. 🙂

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök